Drie jaar cel voor overval op juwelier

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Pedrag B. uit Parijs maandag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan 18 maanden effectief.
Drie jaar geleden overviel hij een juwelier in Antwerpen en maakte hij voor een half miljoen euro aan ringen, armbanden en halskettingen buit.

De feiten dateren van 25 juni 2004. Drie mannen drongen rond 14.30 uur een juwelierszaak aan de Vestingstraat binnen en bedreigden het personeel en de klanten met een vuurwapen en pepperspray. Ze graaiden gouden ringen, halskettingen en armbanden uit de vitrine en sloegen met een groene Volkswagen Golf met Franse nummerplaten op de vlucht. De politie trof de auto, die in Parijs gestolen was, in de Van Leriusstraat in Antwerpen aan.
In het voertuig werd een vissershoedje aangetroffen, dat een van de overvallers gedragen had.

Korte tijd later kreeg de politie een anonieme tip dat de overval gepleegd was door een bende ex-Joegoslaven, onder wie ook Pedrag B. Hij onderhield vanuit zijn woonplaats Parijs contacten met het diamantairsmilieu in Antwerpen. Op het vissershoedje werd bovendien een dna-spoor van Pedrag B. aangetroffen.

De man werd in september vorig jaar uitgeleverd aan ons land. Hij ontkende de feiten. Zijn twee kompanen konden niet geïdentificeerd worden. De juwelier, die zich burgerlijke partij had gesteld, kreeg een euro provisioneel als schadevergoeding.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio