Station Groenplaats ontruimd door brandende sigaret

Station Groenplaats ontruimd door brandende sigaret

Station Groenplaats ontruimd door brandende sigaret

Print
Antwerpen - Een honderdtal tramreizigers is maandagochtend geëvacueerd uit het drukke, ondergrondse tramstation aan de Groenplaats in Antwerpen. Daar was door felle rookontwikkeling brandalarm gegeven.
BR> Vals alarm, zo bleek na een grondige inspectie. Een brandende sigaret was in het verluchtingssysteem terechtgekomen.

De felle rookontwikkeling werd omstreeks 10.20 uur opgemerkt in de lokettenhal van het premetrostation. "Onmiddellijk werd uit voorzorg beslist alle reizigers, een honderdtal, boven te halen", reageert Griet Somers, de woordvoerster van vervoersmaatschappij De Lijn-Antwerpen.

"Al onze inspecteurs werden ter plaatse gestuurd om te helpen. De ontruiming verliep uitermate vlot en zonder paniek. De trams zelf passeren op een nog lager niveau dan de lokettenhal. Ze konden gewoon blijven doorrijden zonder te stoppen aan de halte Groenplaats."

Nazicht van de brandweer bracht aan het licht dat iemand van op de Groenplaats een brandende sigaret in de verluchtingsroosters van het premetrostation had gegooid. Die was opgezogen door het verluchtingssysteem, wat de hevige rook- en geurhinder in het station veroorzaakte.

Rond 11 uur werd het station weer volledig vrijgegeven. Niemand raakte gewond.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio