Mohamed El Azzouzi krijgt vier jaar cel voor carjacking

Mohamed El Azzouzi krijgt vier jaar cel voor carjacking

Mohamed El Azzouzi krijgt vier jaar cel voor carjacking

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Mohamed El Azzouzi (26) maandag tot vier jaar cel veroordeeld voor een carjacking. Die had hij vorige zomer gepleegd toen hij niet was terug gekeerd uit penitentiair verlof.
Zijn twee kompanen hoorden dezelfde straf tegen zich uitspreken.

Mohamed El Azzouzi liep al meerdere zware celstraffen op voor onder meer de homejacking op ex-Zillionbaas Frank Verstraeten en ex-Miss België Brigitta Callens. Vorig jaar liet hij opnieuw van zich spreken toen hij op 10 augustus niet terugkeerde naar de gevangenis van Hasselt na penitentiair verlof. Pas op 4 oktober kon hij worden ingerekend.

In de periode dat hij op vrije voeten was, zou hij opnieuw enkele misdrijven gepleegd hebben, waaronder een carjacking op 16 augustus aan de Sint-Michielskaai in Antwerpen. De eigenaar van een BMW X5 werd daar rond 9 uur 's morgens brutaal uit zijn voertuig gesleurd en moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn auto afstaan. De carjacker, een man van Marokkaanse origine, sloeg er vervolgens mee op de vlucht. Het slachtoffer zou later Mohamed El Azzouzi aanduiden als dader.

El Azzouzi parkeerde de auto een eind verderop en trommelde vervolgens Islam G. op om het gestolen voertuig te verplaatsen. Aan het kruispunt van de Kolonel Silvertoplaan met de Singel trad het beveiligingssysteem van de BMW in werking en viel de auto stil. Een politiepatrouille, die op dat moment voorbij kwam, arresteerde Islam G. El Azzouzi, die met de wagen van Islam G. achterop reed, kon zich nog net uit de voeten maken.

Bij een huiszoeking in de woning van Islam G. werden e-mails gevonden, waaruit bleek dat Hakim B. de opdracht voor de diefstal had gegeven. Het was de bedoeling om de BMW naar het buitenland te verschepen.

El Azzouzi en Islam G. ontkenden de feiten met klem, maar de rechtbank achtte de feiten toch bewezen en beval tevens de onmiddellijke aanhouding van Hakim B., die verstek liet gaan.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio