Stadsbestuur betuigt steun aan werknemers Opel

Print

Stadsbestuur betuigt steun aan werknemers Opel

Antwerpen - Het Antwerpse stadsbestuur zit op dezelfde lijn als de vakbondsdelegaties van autofabrikant Opel in Antwerpen. Dat zeggen de vakbonden na een onderhoud met burgemeester en schepenen op het stadhuis, waar het Opel-dossier vanmorgen werd toegelicht.
Volgens vakbondsman Rudi Kennes van het socialistische ABVV is het belangrijk het Opel-dossier zo lang mogelijk op Europees niveau te blijven bespreken en er geen Antwerps probleemdossier van te maken.
"Het stadsbestuur gaat in die zin volledig akkoord met onze strategie om geen grootse initiatieven naar buiten te brengen zolang er geen duidelijkheid is," aldus Kennes.
"Er moet zoveel mogelijk solidair en voorbereidend werk gebeuren zodat zij die uiteindelijk zullen moeten gaan, kunnen rekenen op een degelijk sociaal vangnet."

Verder betuigden burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en de schepenen Robert Voorhamme (sp.a), Marc Van Peel (CD&V) en Ludo Van Campenhout (Open Vld) hun bekommernis, solidariteit en absolute steun aan de werknemers en bonden van Opel.

"Ze hebben beloofd ons zo goed mogelijk te helpen," gaat Luc Van Grinsven van ACV-Metaal verder. "Verder hangt alles in het dossier af van de volgende besprekingen."

In de Opelfabriek in Antwerpen wordt ook maandag niet gewerkt. Volgens de huidige planning gaat er komende donderdag weer een vergadering van de Europese ondernemingsraad door met de bonden en de directie van GM Europe in het Duitse Russelsheim. Tot die tijd verwachten de bonden al zeker geen werkhervatting.

"Maandag geldt een collectieve snipperdag in de fabriek en op dinsdag 1 mei wordt er sowieso niet gewerkt. Dinsdagavond staan we vanaf 20 uur weer paraat aan de stakingsposten voor de fabriekspoorten," besluit Van Grinsven.
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio