Watertrappelen zonder thuis

Print
Mechelen - Een week na de plotse tijdelijke sluiting van het laatste stedelijk zwembad van Mechelen hebben alle zwemsportclubs voorlopig een nieuwe thuis gevonden. Om de broodnodige herstellingen aan het dak van het zwembad zo spoedig mogelijk uitgevoerd te zien, gaat Racing Swimming Club Mechelen druk zetten met enkele ludieke acties.
BR>
Nadat was gebleken dat door de inwerking van chloordampen de stabiliteit van het dak niet meer verzekerd was, moest het Mechelse stadsbestuur goed een week geleden het zwembad aan de Leliestraat onmiddellijk sluiten. Het stadsbestuur onderzocht meteen de mogelijkheid voor de scholen en de zwemsportclubs om naar andere zwembaden in de omgeving uit te wijken. Daarvan hebben een aantal scholen reeds gebruik gemaakt. "In sommige scholen moeten bepaalde graden slechts een handvol uren zwemles meer krijgen. In dat geval wordt vaak gebruik gemaakt van ons aanbod om voor die enkele uren andere Mechelse sportinfrastructuur in te nemen. Door het goede weer zijn er ook al klassen naar De Nekker uitgeweken. Uit vrees om leerlingen te verliezen, zijn scholen nog niet echt ingegaan op het aanbod van het Sint-Romboutscollege of BIM-SEM om naar hun zwembad uit te wijken", weet sportschepen Koen Anciaux (VLD-CDO-Groen!).

Hij geeft ook aan dat de meeste clubs ondertussen al een voorlopig alternatief hebben gevonden. "Mechelen heeft zich geëngageerd om de kosten daarvan te dragen. Het is nu al duidelijk dat die niet min zullen zijn."

Hoewel het bestuur voor al zijn ploegen afgelopen week een noodoplossing heeft gevonden, kondigt Racing Swimming Club Mechelen toch enkele acties aan die de duur van de werkzaamheden aan het Mechelse zwembad aan de Leliestraat tot het strikte minimum moeten helpen beperken. "Ploegen die gewoonlijk twee tot drie keer per week trainen, doen dat nu slechts een keer en dan nog bijvoorbeeld op zondagavond. Maar alternatieven hebben we niet", reageert voorzitter Guido Claes. "We zijn ondertussen een petitie gestart om te benadrukken dat de werkzaamheden in het belang van de clubs zo spoedig mogelijk achter de rug moeten zijn. Volgende week maandag houden we ook een optocht van het zwembad naar het stadhuis. Alle deelnemers zullen daar symbolisch een flesje water afgeven. We roepen andere clubs op zich bij de actie aan te sluiten."

Jan VAN DE POEL
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio