Buurt cultuurcentrum krijgt extra parking

Print
Lier - Op het perceel grond tussen cultuurcentrum De Mol en de brandweerkazerne komen een zestigtal extra parkeerplaatsen. De werkzaamheden beginnen woensdag 2 mei.
BR>
Het terrein op de kruising van de Aarschotsesteenweg (N10) en de Hoogveldweg, tegenover de brandweerkazerne, wordt al enkele jaren gebruikt voor de opslag van grond. "Dit is allesbehalve een mooi uitzicht, zeker voor het verkeer dat via de Aarschotsesteenweg naar de binnenstad wil", weet ook schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier&Ko).

"De stad laat dit terrein daarom fatsoeneren en omvormen tot parkeerterrein. Er komen een zestigtal parkeerplaatsen. Rond de parking komt een voetpad en een verbinding naar CC De Mol. Het geheel wordt opgefleurd met een tiental bomen", aldus Jan Hermans.

De parking zou in eerste instantie aangelegd worden met steenslag. Het schepencollege is daarvan afgestapt en kiest nu voor polyethyleen grasdals, omdat het groeneffect groter zal zijn. De gemeenteraad keurde de meerkost van 32.809 euro goed. Het totale project komt daardoor neer op 167.845 euro.

CVR
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio