Waard verwent wandelaars

Print
Berlaar - Maurice Vermeulen van tuinterras De Koi gaat bedevaarders richting Scherpenheuvel ook 's nachts ontvangen. Tijdens de nacht van 30 april op 1 mei blijft zijn zaak 35 uur non-stop open.
BR>
De eigenaars van tuinterras De Koi op de Itegembaan in Berlaar kijken aan tegen hun langste werkdag ooit. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft hun zaak 35 uur aan een stuk open. "We hebben sympathie voor de bedevaarders. Langs de Itegembaan passeren hier jaarlijks honderden stappers. Daarom willen we hen hier ontvangen tussen 11u 's maandags en 22u dinsdags", legt eigenaar Maurice Vermeulen uit.

"Of ik zelf altijd de mensen ga bedienen? Dat wordt moeilijk. We gaan mekaar tijdens de nacht afwisselen. Maar als er grote groepen langskomen en ik het niet meer aan kan, dan maak ik heel het gezin wakker om te helpen. Als de bedevaarders dorst hebben, mogen we ze niet laten wachten", neemt Vermeulen zich voor.

Voetbadje

Vermeulen wil de voorbijgangers in de watten leggen. We serveren koude en warme dranken, maar we hebben ook een EHBO-set klaargezet. En als de mensen een voetbadje vragen? Geen probleem, dan kunnen ze dat krijgen. 's Nachts ga ik echter geen alcoholische dranken serveren, want dan blijven ze misschien plakken en dat is ook niet de bedoeling", lacht Vermeulen.

"Of ik zelf al naar Scherpenheuvel ben gestapt? Het was altijd een droom, maar ik vrees dat ik dat niet kan. Met de fiets ben ik wel al eens tot daar gereden, maar dat telt niet echt. Ik concentreer mij nu vooral op het verzorgen van diegenen die wel de moed hebben om het te voet te wagen", lacht Maurice tot slot.

Bert PROVOOST

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio