Loper valt Mont Ventoux aan

Print
Sint-Katelijne-Waver - Jan Torfs, de zaakvoerder van Aerofit Center in Sint-Katelijne-Waver gaat de legendarische berg Mont Ventoux, de reus van de Provence, aanvallen. Jan wil op 9 juni, tijdens het Sportawielerfeest Ventourist-Ventousiast, de berg tweemaal oplopen langs twee verschillende wegen. Die dubbele beklimming is goed voor een volledige marathon bergop.
BR>
Jan Torfs (52) is een bekende naam in het wereldje van langeafstandslopers. Hij liep in binnen- en buitenland ongeveer 800 wedstrijden, waarvan hij er 150 won, en presteerde als master vaak in de top tien op Europese en wereldkampioenschappen. Berglopen is voor hem geen onbekend avontuur. "Ik werd driemaal geselecteerd voor de Belgische ploeg voor het WK berglopen en liep zelfs wedstrijden in het hooggebergte en de etappekoers Suisse Alpine. In 2003 liep ik de Ventoux al eens op langs de 'gemakkelijkste' kant, vanuit Sault. Nu wil ik de twee andere klimmen belopen vanuit Malaucène en Bedoin. De afdaling doe ik met een mountainbike."

Het traject naar de top stijgt van 300 naar 1.909 meter. Er zijn stukken met stijgingspercentages van elf procent en de weersomstandigheden kunnen extreem zijn. "Maar ik ken mijn tempo en mijn limieten. Dit is géén competitie", stelt Jan. "Ik zal achteraf niet kreupel zijn, want ik ben voorbereid en heb ervaring. Ik put ook veel motivatie uit mijn sponsordoelen."

Die bestaan in het aankopen van sportmateriaal voor de leerlingen uit het Bijzonder Onderwijs, Sint-Janshof Mechelen en werkingsmiddelen voor 'Hope for Kabondo', een weeshuis voor aidskinderen in Kenia, opgericht door fotografe Annemie Struyf.

"Wie deze twee doelen wil steunen is vrij om een bedrag te storten op rekeningnummer 788-5155819-17 met vermelding 'sponsor Mont Ventouxmarathon' + uw naam. Alléén kan ik geen bergen verzetten, maar ik kan ze wel oplopen en zo middelen samenbrengen voor deze twee projecten", besluit hij.

Juliaan DELEEBEECK
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio