Vic Van Eetvelt benoemd tot ereburger

Print
Bornem - Vic Van Eetvelt, gewezen bestendig afgevaardigde van de provincie Antwerpen, kreeg zaterdag de titel van ereburger van Klein-Brabant. Decor voor de uitreiking was niet toevallig het kasteel van Hingene.
BR>
Met de opname van Puttenaar Vic Van Eetvelt in haar rijtje van illustere ereburgers, wil de vzw Toerisme Klein-Brabant-Scheldeland de bestendig afgevaardigde eren om zijn grote bijdrage aan de toeristische uitbouw van de regio. In die hoedanigheid gaf Vic Van Eetvelt de provincie de aanzet tot de aankoop van het kasteel d’Ursel en hielp hij de overname realiseren van het Emile Verhaerenmuseum in Sint-Amands.

Het ereburgerschap is weggelegd voor personen die een link hebben met Klein-Brabant en Vic Van Eetvelt is geboren in Mariekerke. Hij is trouwens de broer van de Bornemse burgemeester Jozef Van Eetvelt. In haar laudatio verwees de Bornemse schepen van toerisme Bernadette Boeykens, voorzitter van de toeristische vereniging, naar de jeugdfratsen van beide broers die later ook samen in de senaat zetelden.

De huldiging was voor de vzw Toerisme Klein-Brabant-Scheldeland ook het moment om haar eigen zeventigjarig bestaan te vieren. Bestuursleden Herman Seghers en Paul Servaes brachten een mooi overzicht in woord en beeld van die zeventig jaar.

TF
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio