Scoutsmonument komt aan Katelijnekerk

Print
Mechelen - Het eeuwfeest van de Vlaamse scoutsbeweging dat dit jaar in heel Vlaanderen wordt gevierd, krijgt volgende maand in Mechelen een blijvend aandenken. Op het pleintje voor de Sint-Katelijnekerk zal op 22 mei een monument worden onthuld.
BR>
Een pas gemetselde sokkel op het pleintje voor de Sint-Katelijnekerk kondigt de komst van het scouts- en gidsenmonument aan. Dat monument komt er op initiatief van Vosog-Mechelen, de vereniging voor oud-scouts en oud-gidsen van Mechelen. "Het wordt een stalen monument van drie meter hoog naar een ontwerp van kunstenares Godelief Pettens", legt Fernand Verreth van Vosog-Mechelen uit. "Studenten van de Technische Scholen Mechelen hebben het monument gemaakt. Het draagt de kentekens van VVKSM en FOS en telt drie pieken, die symbool staan voor de drie leeftijdsgroepen van kinderen, jongeren en volwassenen die trouw blijven aan de beginselen van de gidsen en de scouts."

Na overleg met het Mechelse schepencollege werd uiteindelijk bepaald dat het monument een stek krijgt aan de Sint-Katelijnestraat. In aanwezigheid van de nationale leiding van VVKSM, Vosog-Vlaanderen en FOS wordt het kunstwerk dinsdag 22 mei ingewijd door het schepencollege. Goed twee maanden later, op donderdag 26 juli, vindt er aan het monument ook een nachtwake plaats. Die avond wordt er de vlam verwacht, die op 22 februari werd ontstoken aan het graf van eerste scout Baden Powell in Kenia.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio