Watertoren biedt nachtelijk panorama

Print
Heist-op-den-Berg - De uitkijkgaanderij van de Heistse water- en uitkijktoren wordt maandag uitzonderlijk 's avonds opengesteld.
BR>
Bezoekers kunnen vanop grote hoogte een kijkje nemen naar Heist en omgeving vanop de water- en uitkijktoren midden het bergbos van 20u tot middernacht. In het verleden konden bezoekers enkel op 15 augustus 's avonds genieten van dit panorama. Omdat dit vaak leidde tot een overrompeling kunnen toeristen vanaf nu ook op 30 april de watertoren 's avonds bezoeken.

"Je ziet de autosnelweg Antwerpen-Hasselt als een lichtgevende slang doorheen het landschap slingeren. Bij goede weersomstandigheden zie je mogelijk de verlichting van de landingsbaan van Zaventem. Met een beetje geluk en een verrekijker kan je zelfs de bollen van het Atomium zien", prijst Christine De Ceuster van de toeristische dienst aan. De kostprijs voor een bezoek bedraagt 2 euro. Voor kinderen zijn er kortingen.

De watertoren krijgt jaarlijks heel wat bezoekers over de vloer. In 2005 bezochten 2.267 mensen de toren en in 2006 waren dat er 2.327.

BePr, PA

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio