Krijgskunstzaal opent deuren

Print
Mechelen - Aan de Mechelse sporthal Iham is zaterdag de nieuwe gevechtssportzaal Albert Merckx officieel ingehuldigd. De zaal draagt de naam van Mechelaar Albert Merckx, die ruim een kwarteeuw voor zulke zaal heeft geijverd, maar de opening ervan helaas niet meer heeft mogen meemaken.
BR>
Voor familie en vrienden, maar ook voor Mechels sportschepen Koen Anciaux (VLD-CDO-Groen!) was het zaterdagmiddag een erg emotioneel moment, toen de nieuwe gevechtssportzaal bij sporthal Iham boven de doopvont werd gehouden. In september vorig jaar legde toenmalig secretaris van de Mechelse sportraad Albert Merckx mee de eerste steen van de nieuwbouw. Voor hem was het een groot moment, aangezien hij toen reeds een kwarteeuw had geijverd voor de bouw van een specifieke zaal voor krijgskunsten in Mechelen. Toen Albert Merckx in december vorig jaar plots overleed tijdens het uitoefenen van zijn geliefde sport, besloot het autonoom gemeentebedrijf Sport Actief Mechelen (SAM) de nieuwbouw zijn naam te geven. "Er gaat heel veel dankbaarheid en respect uit naar Albert. Hij heeft letterlijk met hart en ziel gestreden om een specifieke zaal voor krijgskunsten in Mechelen te krijgen", reageert Jan Van Rompay van Aikido Mushashugyo, die samen met zijn broer Tom als lesgever in de voetsporen trad van Albert.

Sportschepen Koen Anciaux (VLD-CDO-Groen!) is trots op de aanwinst voor de Mechelse sportscène. "Achteraf bekeken mocht de zaal nog wat groter zijn. De brand in sportcentrum BBS bracht immers enkele gevechtssportclubs in de problemen. Gelukkig hebben we op andere manieren die problemen kunnen opvangen", geeft hij aan.

Door de onverwachte, maar broodnodige herstellingen aan het dak van het zwembad aan de Leliestraat acht hij de kans wel klein dat er de komende jaren vier Mechelse sportzalen worden bijgebouwd. "Die intentie stond in het beleidsplan. Maar door de problemen met het zwembad zullen we al tevreden mogen zijn als er twee sportzalen worden bijgebouwd."

Jan VAN DE POEL
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio