Politie stuurt zwemmers wandelen

Print
Hoogstraten - De politiemensen van de zone Noorderkempen hebben de laatste dagen de handen vol met mensen uit het zwemwater van de Mosten te houden. Het ergert veel mensen dat de stad Hoogstraten niet flexibeler omspringt met het goede weer.
BR>
Recreatiedomein De Mosten is wijd en zijd bekend. Maar het feit dat er niet kan gezwommen worden nu het al wekenlang heel warm is, zorgt voor ergernis.

Jacques Vermeiren uit Meer ziet het vanop het terras van 'De Zuuten Bek' met lede ogen aan. “We kijken hier uit op de zwemvijver. Stromen mensen komen hier toe en worden door vier politieagenten teruggestuurd. Ik begrijp niet dat het stadsbestuur geen flexibiliteit aan de dag kan leggen. Met zo’n weer! Ik begrijp wel dat de stad vooral met de veiligheid bezig is en dat er dus redders moeten zijn. Maar dit had men toch zien aankomen. Ook in de paasvakantie waren de temperaturen al zo hoog dat er gemakkelijk kon worden gezwommen.”

De zwemvijver en het strand zijn open in de maanden mei, juni en september tijdens alle weekends en op brugdagen, feestdagen en woensdagen. In de zomervakantie is de zwemvijver alle dagen open.

Ook vorig jaar was de maand april bijzonder warm. In de maand mei regende het daarop wekenlang pijpenstelen.

Schepen van Toerisme Tinne Rombouts (CD&V):”In de toekomst willen we daar een oplossing voor zoeken, ook nu hebben we overwogen om de Mosten tijdens dit verlengd weekend te openen. Maar praktisch is dit onmogelijk. Kwaliteit en veiligheid zijn heel belangrijk. We kunnen nu nog niet beschikken over redders en op dit ogenblik zijn er aan de zwemvijver werkzaamheden bezig, gericht op een betere waterkwaliteit. Vanaf 1 mei is het domein wel open.“

André OOMEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio