Weduwe vindt juwelen in regenpijp

Print
Herentals - De kleinkinderen van Nieke Michielsen-Vetters deden zondagmiddag een ware ontdekking toen ze de regenpijp van hun grootmoe inspecteerden. Uit de buis naast de woning haalden ze een handvol juwelen. "Het is vermoedelijk nep, hoor", lacht Nieke.
BR>
"Het was ons Tommeke, een van mijn kleinkinderen, die de juwelen vond tijdens het spelen", vertelt Nieke Michielsen-Vetters uit de Groenstraat in Noorderwijk (Herentals). "Het ging toch om een heel hoopje. Op het gazon vonden de kinderen ook nog een ketting. Ik ben natuurlijk geen goudsmid, maar volgens mij is het namaak."

Nep of niet, hoe de juwelen in de pijp beland zijn, is voor iedereen een raadsel. Inbrekers die hun buit weggooiden of verstopten, een ekster met een grote belangstelling voor fonkelende spulletjes? "Geen idee, maar de juwelen kunnen er enkel maar langs boven in zijn geworpen. Voor de rest zaten er nog wat bladeren en wat zand in de pijp."

De vrouw nam het zekere voor het onzekere en liet de vondst door de politie ophalen. Volgens haar moeten de kostbaarheden recent in de buis terecht gekomen zijn. "Mijn gazon is afgelopen week nog bemest. Dat gebeurde met een speciaal karretje. Toen heeft in elk geval niemand die halsketting op het gras opgemerkt", besluit Nieke.

HO
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio