Sporta staat op z'n kop

Print
Westerlo - Sporta organiseert voor de vijfde keer op rij een gratis gezinsevenement op 1 mei. Sporta op z'n kop moet dinsdag zo'n 6.000 bezoekers naar Tongerlo lokken.
BR>
Vorig jaar kwamen meer dan 5.000 mensen afgezakt naar Sporta op z'n kop. Daar willen de organisatoren dit jaar nog een schepje bovenop doen. Het veelzijdige programma is de sleutel naar het succes. Sporta tekent het uit samen met studenten lichamelijke opvoeding van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen.

Het menu bevat maar liefst 32 verschillende activiteiten, stuk voor stuk begeleid door monitoren. In de voormiddag, tussen 7.30u en 11.30u, verzamelen mountainbikers, wielertoeristen en families op het binnenplein van de naburige abdij voor trajecten van 25 tot 150 kilometer. Tussen 8.30u en 10u zijn er in het Sportacentrum initiaties en wandeltochten Nordic Walking van 6 en 12 kilometer.

Om 13u wordt het startschot gegeven van een ware activiteitenhappening. Kinderen kunnen terecht in een oneindig lijkend pretpark met avontuurlijke, creatieve en sportieve activiteiten.

Darkroom

Ouders genieten ondertussen van optredens of demonstraties. Zo is er bijvoorbeeld de gelegenheidstraining van eersteklassevoetbalclub KVC Westerlo om 14.30u. Wie liever zelf actief is, kan onder meer terecht in de 'darkroom'. Dit is een sporthal met enkel 'blacklight' waarin tafeltennis wordt gespeeld. Er zijn ook exclusieve helikoptervluchten over de regio. Deze luchtdoop is de enige betalende activiteit.

Bart LAMERS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio