Rusthuis gaat tegen de vlakte

Print
Kasterlee - De bewoners van zorgcentrum De Kastelse Bergen moeten tegen de start van de zomervakantie verhuisd zijn naar het nieuwe rustoord De Witte Bergen in Lichtaart. Kort nadien maakt een aannemer het gebouw op de Geelsebaan met de grond gelijk voor 21 nieuwe appartementen.
BR>
De Brusselse vzw Foyer De Lork baat momenteel het woon- en zorgcentrum De Kastelse Bergen uit. Omdat het niet meer voldoet aan de moderne normen legt de vereniging de laatste hand aan een nieuw rustoord in Lichtaart: De Witte Bergen, met een negentigtal bedden.

"De huidige bewoners van De Kastelse Bergen verhuizen normaal op 23 juni naar Lichtaart. Wij starten onze werkzaamheden dan na de bouwvakantie", zegt Dirk Vaerten van BVBA De Kastelse Bergen. Die slaat het bestaande pand volledig tegen de grond.

"Daarmee nemen we afscheid van De Kastelse Bergen als zorgcentrum", zegt Vaerten. "In de plaats komt Residentie De Kastelse Bergen met 21 appartementen en 23 ondergrondse parkeerplaatsen. In de kelders en op de bovenste verdieping plannen we gemeenschappelijke sport- en ontspanningsruimtes, maar de concrete invulling laten we aan de wensen van de bewoners over. We gunnen hen zoveel mogelijk inspraak."

Levenskwaliteit

De inrichting mikt met onder meer brede deuren, rechte gangen en veiligheidsdomotica bewust op een bevolkingsgroep tussen 55 en 80 jaar. "Vergis je niet, er is hier geen sprake van een nieuw rustoord of serviceflats. Het gaat om mensen die hier zelfstandig wonen. De nadruk ligt op levenskwaliteit, niet op zorg", benadrukt Vaerten.

De verkoop van de appartementen startte zo’n drie weken geleden en komt stilaan op dreef. "We hebben toch al zes wooneenheden verkocht. Opvallend is dat het merendeel van de kopers er zelf niet meteen zijn intrek neemt, maar het voor later houdt. Intussen verhuren ze de flat."

Hans OTTEN, Guy VAN NIEUWENHUYSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio