Toekomst kinderverblijf onduidelijk

Print
Geel - De toekomst van kinderdagverblijf Happy Kidz in de Stationsstraat in Geel is onduidelijk nadat de twee oprichters op verdenking van het runnen van een cannabisplantage in de cel raakten. Mogelijk is er een overnemer, maar dat nieuws kon dit weekend niet bevestigd worden.
BR>
Guido V.L. en Guy P., twee voormalige agenten uit het Antwerpse, richtten vorig jaar de vennootschap Core4kidz op. Hun bedoeling was om op verschillende plaatsen kinderdagverblijven op te richten. Hun eerste project was de crèche Happy Kidz in de Stationsstraat in Geel. Een gerenoveerd gebouw moest opvang bieden aan 63 kinderen. Het duo zit echter in de cel. Ze worden ervan verdacht in Geel-Winkelomheide een cannabisplantage te runnen om de crèche te financieren. Geels schepen van Sociaal Beleid Ria Caers (CD&V) is ontdaan door het voorval.

Managers

"Ik kan me hen nog herinneren tijdens de eerste ontmoeting ongeveer een jaar geleden. Zij gaven de indruk van jonge managers die zich op de nichemarkt van kinderdagverblijven wilden specialiseren. Managertypes zijn we in de wereld van de kinderdagverblijven niet gewend", aldus de schepen.

"Drie maanden geleden hoorden we hen tijdens een lokaal overleg voor het laatst. Ze kloegen toen over de strenge normen van de brandweer en dat ze daardoor veel vertraging opliepen. Daarna bleef het stil. Het verblijf moest normaal al open zijn. We hoorden vorige week dat ze het pand mogelijk hadden overgegeven."

Ter plaatse verwijst enkel een banner tegen de gevel naar de mogelijke komst van een kinderdagverblijf. De website van de vennootschap vermeldt twee mobiele telefoonnummers. Daarop gaf niemand gehoor.

Willy VAN DEN BERGH, Alex KESTENS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio