Nieuwe vangrails zorgen voor file

Print
Antwerpen - Een aannemer verving zaterdagmorgen de vangrails op de Ring, net na de Kennedytunnel richting Gent. Dat zorgde voor een file van 12km. Minister Peeters zou de werkzaamheden hebben laten stilleggen, maar de aannemer ontkent dat.
BR>
Aannemer Kant begon zaterdagmorgen vroeg met het vervangen van de vangrails naast de rechterrijstrook, net voorbij de Kennedytunnel. Een tijd lang werd de rechterrijstrook in de tunnel zelf afgesloten. Dat zorgde al gauw voor een lange file, die op een bepaald moment 12km lang was.

"De file reikte tot Merksem", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De aannemer begon aan de klus zonder ons te waarschuwen. Het kabinet van Vlaams minister Peeters (onder meer bevoegd voor openbare werken, red.) besliste de werken stil te leggen."

Of dat ook effectief gebeurde, is onduidelijk. "We stopten iets na twaalf uur", vertelt aannemer Kant. "Niet omdat we moesten van de minister, maar gewoon omdat we klaar waren. Rond 10u 's morgens hebben we een telefoontje van de politie gekregen, met de vraag hoeveel tijd we nog nodig hadden, maar daar bleef het bij."

Kant ontkent dat de bevoegde diensten niet verwittigd werden. "Zowel de verkeerspolitie als het Verkeerscentrum werden op de hoogte gebracht. Het Verkeerscentrum heeft de rechterrijstrook in de tunnel op rood gezet. Dat kunnen zij alleen."

PeDM
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio