Familie Bouazza vraagt aandacht voor dood zoon

Print
Antwerpen - Een honderdtal familieleden en vrienden hield een emotionele herdenkingsplechtigheid voor Mohamed Bouazza. De jonge man verdronk een jaar geleden in de Schelde. Volgens de familie vluchtte hij van zijn belagers. Broer Omar riep een jaar geleden op tot een mars tegen zinloos geweld.
BR>
Op de Scheldekaaien achter het Loodswezen hielden moeder Radia El Achouch, zoon Omar, enkele familieleden en vrienden emotionele toespreken. "Mijn broer overleed door een gewelddadige dood", zegt Omar. "Ik aanvaard niet dat dit wordt vergeten. Er zijn mensen voor en na Mohamed overleden, maar over mijn broer zag ik niets in de jaaroverzichten. Vanuit het gerecht vernemen we niets."

De moeder las een emotioneel gedicht voor over haar zoon. Zij voelt zich in de steek gelaten. "Na de Stille Optocht vernamen we niets meer van de politieke partijen", zegt de moeder. "Ik wens alleen dat er gerechtigheid komt voor mijn zoon. Het doet mij pijn dat de dader een jaar na het overlijden van Mohamed nog steeds rondloopt."

Vriend Alex heeft Mohamed op de dramatische avond nog gezien. "Ik weet dat veel mensen getuigen waren van wat zich toen afspeelde", zegt Alex. "Ik weet niet waarom ze nog niet naar buiten zijn gekomen, maar ik roep ze op om dit alsnog te doen. Elk detail is belangrijk om deze zaak weer op het goede spoor te brengen."

Ook Antwerps burgemeester Patrick Janssens (sp.a) was aanwezig. "Ik ben het afgelopen jaar in contact gebleven met de familie", zegt Janssens. "Ik kwam mijn medeleven betuigen."

SVW
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio