Nieuwe jeugdherberg heet Pulcinella

Print
Antwerpen - De nieuwe jeugdherberg aan het Bogaardeplein in Antwerpen heet Pulcinella. Daarmee wordt verwezen naar de vele poesjenellen-poppentheaters die de wijk vroeger telde. In 2009 brengen de eerste rugzaktoeristen er de nacht door.
BR>
Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) kroop zaterdag achter het stuur van een graafmachine om met de bouw van de nieuwe jeugdherberg te beginnen. "Het belang van jonge reizigers wordt vaak onderschat", zegt Bourgeois. "Jongeren zijn goed voor ongeveer een kwart van het aantal toeristische verplaatsingen. Het is een groeimarkt door de budgetvluchten, lange-afstandbusreizen, prijsvriendelijke logies en het internet. Onze vier grote Vlaams kunststeden trekken jaarlijks bijna 750.000 jonge toeristen. Antwerpen verwelkomt 15% van die jonge reizigers."

Cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) en jeugdschepen Leen Verbist (sp.a) waren getuige van de start van de werkzaamheden. "Ik ben blij hier te staan", zegt Verbist. "Er zijn geen betogers en dat betekent dat iedereen tevreden is over het project."

Ondertussen is het nog onzeker of aan de gevel van de jeugdherberg beeldschermen komen voor videoprojecties. De buurt vreesde dat dit te druk zou zijn. Mogelijk komen er enkele glasramen.

Voor de huidige jeugdherberg Opsinjoorke is nog geen nieuwe toekomst gevonden.

Sacha VAN WIELE
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio