Gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a) heeft mobiliteitsplan klaar

Print
Antwerpen - Het Antwerpse provinciebestuur wil jongeren veilig vervoeren met pendelbusjes tussen en bushalte of station en bepaalde evenementen. Dat is één van de elementen in het mobiliteitsplan van sp.a-gedeputeerde voor Mobiliteit Inga Verhaert.
BR>
Als er één terrein is waarop de provincie een belangrijke rol kan spelen, dan is het wel mobiliteit.

"We werken aan een mobiliteitsstudie voor het kleinstedelijk gebied Geel, Mol, Retie en Dessel aan de N118", zegt Verhaert. "Een studie voor het gebied tussen de E19 en de E34 staat in de steigers. Daarnaast bekijken we ook de organisatie van de verkeersstromen in de zuidrand van Antwerpen."

Meer fietspaden

"Het Vlaamse Fietsfonds maakt een financiële injectie mogelijk van vijf miljoen euro per jaar voor nieuwe fietspaden voor woon/werk- of woon/schoolverkeer. Gemeenten die een fietspad willen aanleggen dat niet volledig voldoet aan de strenge voorschriften van het Fietsfonds, kunnen nog voor 40% subsidies krijgen van ons."

Mobiliteitspunt

"Op de Franklin Rooseveltplaats komt voor de zomer een mobiliteitspunt. Daar helpen we mensen met vragen naar het meest geschikte reistraject. Daarnaast helpen we bedrijven bij het opstellen van hun bedrijfsvervoersplannen. Het mobiliteitspunt bereidt ook de dossiers voor van het Pendelfonds. Dat geld moet het duurzaam woon/werkverkeer bevorderen."

Verkeersveiligheid

"In de provincie Antwerpen 112 scholen over een 10/10-label rond verkeerseducatie. In totaal volgen 156 scholen het traject. Dit initiatief blijft een enorm succes. Ik wil hier en daar nog wat bijsturen. De campagne zal nog meer effect hebben als we de leerkrachten opleiden in verkeersveiligheid. Daarnaast wil ik specifieke aandacht voor doelgroepen, zoals nieuwkomers of senioren."

Jongerenbussen

"Sommige evenementen voor jongeren liggen echt in niemandsland, met het dichtsbijzijnde openbaar vervoer op kilometers afstand. Met de provincie wil ik vervoer organiseren tussen die evenementen en een bushalte of station, in samenspraak met de organisatoren. Ik denk bijvoorbeeld aan het systeem van het Antwerpse Sportpaleis. In het ticket zit ook de prijs van het openbaar vervoer."

Sacha VAN WIELE
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio