Politie sluit vier belwinkels

Print
Antwerpen - Vrijdagavond laat kregen vier bel- en internetwinkels bezoek van de politie. Die sloot de zaken omdat ze na 20u geopend waren, wat niet kan volgens een nieuwe wet. Binnenkort overlegt het stadsbestuur met de uitbaters.
BR>
Youssef Rahimi, eigenaar van een bel- en internetwinkel op de Turnhoutsebaan, kreeg vrijdag rond middernacht de politie over de vloer. "De klanten moesten naar buiten", vertelt hij. "Ook bij collega's liepen de agenten langs."

Sinds 1 maart moeten de winkels volgens de wet gesloten zijn tussen 20 en 5u. "Ik ken die wet", aldus Rahimi. "Veel collega's weten van niets, omdat er geen campagne rond is gevoerd. Om 20u sluiten is bovendien onmogelijk. Overdag werken onze klanten of zitten ze op school, en er is ook het tijdverschil met heel wat zuiderse landen."

Vooral jonge allochtonen komen graag naar de internetcafés. Rahimi: "Als wij er niet meer zijn, gaan die jongeren de straat op. Dan pas zullen we zien wat overlast betekent. Enkele collega's hebben al gezegd dat ze hun winkel gaan sluiten."

Het stadsbestuur kan een uitzondering maken voor de bel- en internetwinkeliers, en hun toestaan langer open te blijven. Schepen van Middenstand Robert Voorhamme (sp.a) zit binnenkort met de sector rond de tafel.

PeDM
Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio