Schoonheid uit de polder

Print
Stabroek - Bij haar eerste deelname aan een missverkiezing stoot de 22-jarige Nele Vanderstraeten uit Stabroek al onmiddellijk door naar de finale. Krijgt de Antwerpse polder straks een echte Miss?
BR>
De Stabroekse blondine studeerde vorig jaar af als licentiate communicatiewetenschappen en startte dit academiejaar met een lerarenopleiding. "Dat is niet echt een voltijdse opleiding, daarom had ik begin dit jaar wat tijd vrij. En toen las ik een oproep om in te schrijven voor deze verkiezing. Door deze impulsieve inschrijving zat ik meteen in het wereldje van Miss Belgian Beauty", zegt Nele.

Na verscheidene voorselecties blijven nu nog 25 kandidaten over. In mei trekt de groep zich voor een week terug. "We volgen dan trainingen en stellen onder meer ons promotiedossier voor. Op het einde van die week zijn er vijf afvallers. Tot september moeten de overblijvers zoveel mogelijk promotie maken voor zichzelf, en daarna trekken de twintig voor een week naar Egypte. De twaalf die daarna overblijven, dingen mee voor de eerste prijs."

De Stabroekse finaliste deed als studente al wat ervaring op in Studio 100, maar ze geeft toe dat ze nog niet echt een doorgedreven mediatraining heeft gevolgd. "Als ik in de loop van het parcours afval, zal ik niet echt ontgoocheld zijn. Toch wil ik er het beste van maken, want ik heb nu al zoveel energie in dit project gestopt, dat het zonde zou zijn om niet door te zetten."

EvdW
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio