De Brakken nu ook digitaal

Print
Ranst - De Oelegemse heemkundige kring De Brakken zit nu ook op de informatiesnelweg. Informaticus Joël Guldentops maakte een gedeelte van het erfgoed van de kring voor iedereen toegankelijk, én creëerde mogelijkheden om publicaties te bestellen.
BR>
De Brakken bekommeren zich al sinds 1974 over het beschermen van de schoonheid van het dorp aan de molen en de boltoren. Ze doen dat op een wetenschappelijke manier en dankzij hun inspanningen werd ook al een aantal dorpsgezichten beschermd. Bijna jaarlijks publiceren de leden lijvige studies over het dorpsleven. Zo beschrijft het recentste werk de anderhalve eeuw van de vrije basisschool Sint Lucia. In 1981 namen de Brakken hun intrek in de stenen molen, die ruim achttien jaar later weer met draaiende wieken kon pronken.

De Brakken hebben ook oog voor nieuwe evoluties en zo ontstond het idee voor een eigen webstek. Joël Guldentops, een pas afgestudeerde informaticus, ontwierp de website die al veel lof oogstte. Op www.debrakken.be is alle informatie vinden over de werking van De Brakken en zijn de jaarboeken en het contactblad te bestellen. Een virtuele rondleiding door de molen staat nog in de steigers. Wel al te bekijken zijn een verzameling foto’s over Oelegem - die begint in 1910 - en ook de wat pijnlijke foto’s van de sloop van het Jozef Simonshuis. De foto’s illustreren ook dikwijls de schoonheid van het dorp.

SL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio