Voormalige weekeindzones krijgen riolen

Print
Brecht - In de voormalige Brechtse weekeindzones Lakvenheide, Tremelheide, Oud en Nieuw Rommersheide en De Vijvers komen riolen. Om dat doel te bereiken moeten de boordeigenaars de openbare weg en de wegzate gratis afstaan aan de gemeente, want momenteel zijn die nog steeds in privé-bezit.
BR>
De huisjes van genoemde weekeindzones werden geregulariseerd tot woningen in een recreatief woongebied. "Omdat ze er nu ook legaal mogen wonen, zijn de eigenaars van die huizen vragende partij voor rioleringen. "Maar we kunnen die riolen pas aanleggen als de weg en de boord eigendom zijn van de gemeente. Om die reden mag een kosteloze grondafstand geen probleem zijn", verklaarde schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V) aan de gemeenteraad.

De onderhandelingen met Aquafin vorderen goed: de collector komt er zeker. Volgens burgemeester Luc Aerts (CD&V) kan er al in 2009 worden begonnen met de aanleg van riolen in de Lakvenheide. Daarna komen de andere zones aan de beurt, want het project wordt uitgevoerd in vier fases. Hij hoopt dat alle werkzaamheden, met inbegrip van de aanleg van een nieuw wegdek, in 2011 of 2012 achter de rug zullen zijn.

Oppositieraadslid Joke Janssen (Vlaams Belang) vroeg zich af of er gedeelten van voortuinen worden afgenomen. Schepen van Openbare Werken Stan De bruyn (Open Vld) antwoordde dat elke straat in die zone apart wordt bekeken, omdat de wegbreedte er erg varieert: van 6 over 8 tot 10 en 12 meter. "Er moet in elk geval plaats zijn voor een gescheiden rioleringsstelsel."

JVs
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio