Veiligheidssysteem in nieuwe sporthal

Print
Schoten - De nieuwe sporthal op De Zeurt krijgt een lichtgele gevelsteen en een uitgebreide inbraakbeveiliging. Dat werd duidelijk op de jongste raadscommissie vrije tijd.
BR>
Onder het toeziend oog van voorzitster Kristel Ravijts (CD&V) bespraken de politieke partijen enkele sport- en turnfaciliteiten. Zo werd beslist dat het sportcomplex op De Zeurt geen tennisterrein zal krijgen, zoals eerst gezegd, maar een korfbalterrein. Er wordt namelijk verwacht dat het tweede vaker zal worden gebruikt.

De turnzalen van Gelmelen – in het oude zwembadcomplex – en van SABK Vordenstein worden niet meer gebruikt. Wel bouwt het Koninklijk Atheneum Schoten een nieuwe turnzaal. Die wil de gemeente later gebruiken voor buitenschoolse sportactiviteiten, maar dat voorstel moet nog besproken worden.

De gemeente wil de eenvormigheid van sporthal De Zeurt behouden door langs de buitenkant een lichtgele gevelsteen aan te brengen. Rond het terrein komt een afsluiting om de veiligheid van sportende kinderen in de omgeving te garanderen.

Door een systeem met badgelezing kan de sportdienst op afstand bepalen welke kaart toegang biedt aan welke binnenruimtes, en wanneer.

Om aan de nieuwste energienormen te voldoen, zal de ventilatie die eerst werd ingepland, opgeschroefd worden. De te verluchten ruimte is namelijk vrij groot. Schepen Els Empereur (Open VLD) verwacht dat er later nog veranderingen aan de infrastructuur zullen komen.

Thomas WEGNER
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio