Kindervreugd springt bij op Egied Segerslaan

Print
Wilrijk - Een samenwerking van het district met Kindervreugd maakt dat de kinderopvang op het speelplein E-Gieterke aan de Egied Segerslaan tijdens de zomermaanden toch blijft bestaan. Het initatief krijgt met Gekkootje wel een nieuwe naam.
BR>
De afgelopen jaren organiseerde het district Wilrijk zelf een kinderopvang. "Het initiatief kende heel wat succes", weet districtsschepen Danny Van Assche (CD&V). "De ouders waren bijzonder tevreden dat hun kinderen gedurende de dag via gerichte animatie werden opgevangen. Er rezen evenwel twee problemen. In de eerste plaats belette personeelstekort bij de Wilrijkse jeugddienst dat de inspanningen voor E-Gieterke op een kwaliteitsvolle manier konden worden volgehouden. Daarnaast werd er vanuit de stad op gewezen dat districten eigenlijk niet bevoegd zijn voor kinderopvang."

Een samenwerking van het district Wilrijk met Kindervreugd redt nu dit initiatief. "Kindervreugd is bereid gevonden om gedurende de twee zomermaanden een vakantiewerking op het speelplein te organiseren", aldus Van Assche. "Het district Wilrijk investeert op zijn beurt 5.000 euro om tijdens deze dagen mee voor een creatieve, sportieve en veilige animatie te zorgen."

De werking van Gekkootje richt zich op alle kinderen tussen 3 tot 9 jaar. Tot 15 juni is er een voorinschrijfrecht voor werkende ouders uit Wilrijk. Alle plaatselijke basisscholen zullen de nodige info aan hun leerlingen meegeven.

LL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio