Eetpaleis in bioscoop

Print
Sint-Niklaas - Als alles loopt zoals gepland, openen de 24-jarige Tag Wing To en zijn vriendin Charlotte Van de Velde nog voor de zomervakantie Eetpaleis De Wandeling in het Siniscoop-complex in Sint-Niklaas. Met een voor stad en regio nieuw concept hopen ze de zieltogende benedenverdieping nieuw leven in te blazen.
BR>
Het huurcontract voor de nieuwe horecazaak is vorige vrijdag ondertekend. Het slaat op de panden waarin voorheen kledingzaak Family-Shop en sportwinkel Primo gevestigd waren. Eetpaleis De Wandeling zal er tot duizend mensen plaats kunnen bieden. "Dat is een enorme capaciteit", geeft Tag Wing To toe. "Naast de bioscoopbezoekers en op termijn ook vaste en andere klanten, mikken we op personen en verenigingen die in de stad of de regio geen locatie vinden om met een grote groep mensen te eten."

To is niet onbekend met de horecasector. Hij stamt uit een familie van Chinese restaurantuitbaters. "Vorige zaterdag werkte ik mijn laatste dag als verantwoordelijke in een horecazaak in het centrum van Gent. Ik groeide op in Sint-Niklaas en ken er het reilen en zeilen, de vraag en het aanbod van de horeca. De stiel leerde ik bij en van mijn vader. Ik houd geen rekening met de voorgeschiedenis van de Siniscoop. De bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden en de grote capaciteit maken dat ik in het concept geloof. Het is perfect te combineren met dat van de bioscoop", klinkt Tag Wing To zelfzeker.

Familiaal

Eetpaleis De Wandeling wordt een restaurant met een open keuken, een salon en een ruime Kids Place, die het familiale karakter van de nieuwe zaak wil onderstrepen. "Het à volonté-concept zal erin bestaan dat de klanten aan buffetten de verse ingrediënten als vis, vlees en groenten zullen kunnen nemen en vervolgens ook de bereidingswijze ervan zullen kiezen: Chinese wok, barbecue op houtskool, fondue, Japanse teppenyaki of steengrill. Klanten zullen van het ene ingrediëntenbuffet naar het andere kookgedeelte wandelen. Vandaar de keuze van de naam, waarvan het Vlaamse karakter duidelijk maakt dat het geen Chinees restaurant is", benadrukt de zaakvoerder. Hij verwacht dat hij in de startfase aan vijftien mensen werk zal verschaffen.

Yves VREBOS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio