Tin Wheel zet met eerste linedanceavond de toon

Tin Wheel uit Bazel mag gerust tot het kruim van de Belgische countryscene worden gerekend. De band is de eerste in België die zelf op eigen houtje een volledige cd bij elkaar heeft geschreven, gespeeld en gezongen. Zaterdag beweest het kwartet dat live in zaal 't Hoogzaal in Bazel.

Bart Roggeman

BR>

Burgemeester Antoine Denert (DENERT) was vereerd Tin Wheel in de eigen gemeente te kunnen ontvangen. Hij hoopt dat Tin Wheel er vaak zal terugkeren.

"Dat is ook de bedoeling", zegt manager Paula Lescrinier. "Tweemaal per jaar willen we zo'n linedanceavond organiseren. Je hebt veel countryfestivals, maar deze avond is specifiek gericht op linedance. Want linedancers willen alleen maar dansen. Daarom zijn er geen onderbrekingen met demonstraties en ook geen wapens of zo. Dit is puur dansen en amuseren."

"We willen hiermee ook het livegebeuren weer activeren, want we stellen vast dat dit overal wat stilvalt", zegt leadzanger en componist Marcel Van den Heuvel. "Wij willen het paard voor de wagen spannen en de mensen weer naar buiten krijgen."

Als hij samen met broer Hugo, schoonzus Lucia en Walter

De Cowboydance aanheft, wordt het bewijs geleverd. Het Nederlandstalige nummer van de cd valt erg in de smaak. Marcels echtgenote Veerle Pillu heeft er een passende dans bij bedacht. "De sterkte en het succes van Tin Wheel schuilt er ook in dat het een familiegebeuren is", weet Paula Lescrinier. "Vele groepen houden na enkele jaren al op te bestaan, Tin Wheel doorstaat door die familieband de klassieke beslommeringen." Het begint stilaan ook te kriebelen voor een tweede cd. "Ik heb al een kast vol afgewerkte nummers en probeersels. Na onze eerste, niet altijd positieve, ervaringen dachten we eerst niet aan een tweede schijfje. Maar nu kriebelt het toch", geeft Marcel Van den Heuvel toe. BaR

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio