Lindenhof wordt speelbos

Print
Temse - Het voetbalveld aan het Lindenhof in de Veldstraat is omgevormd tot een speelbos voor de Temsese jeugd. Vrijdagavond werd het nieuwe Lindenbos voorgesteld.
BR>
Chiro Overal, KLJ Velle, het gemeentebestuur en eigenaars Sylle De Bock en Hilde Quintelier sloegen de handen in elkaar voor de omvorming van het voetbalveld aan het Lindenhof. Het veld maakte plaats voor een groene speelruimte voor de jeugd. Een Finse looppiste werd aangelegd. Twee schapen en een pony houden het gras kort.

Onder impuls van KLJ Velle en Chiro Overal werd de speelruimte nu gedeeltelijk omgevormd tot een heus speelbos. Het Lindenhof heeft nu een speelbos, een prairie met poel en zitput, een klimtoren, een wigwamdorp en een rietkraag.

Freeriders

"Alles is natuurlijk nog maar net aangelegd en aangeplant", zegt schepen van Jeugdinfrastructuur Hugo Maes (CD&V). "Achteraan het terrein dachten we eerst een trapveldje voor voetballers te behouden, maar er kwam vraag van de jongeren zelf om er een parcours in te richten voor freeriders. Dat zijn fietsers die op een wild terrein fietsen en allerlei kunstsprongen uitvoeren. Daarom hebben we daar een aantal bergen zand aangebracht, die nu op natuurlijke wijze in het terrein kunnen integreren."

Voor de inrichting van het Lindenbos gaf Go4Nature, dat gezamenlijke projecten van jeugdbewegingen en eigenaars van natuurrijke open ruimten ondersteunt, 2.000 euro steun. Het Lindenbos in de Veldstraat is steeds toegankelijk voor de Temsese jongeren.

Gert NOBELS
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio