Centrummanagement betrokken in kasseidossier

Print
Sint-Niklaas - Uit het onderzoek van de federale politie naar de rol van de Sint-Niklase schepen Gaspard Van Peteghem (sp.a) in het kasseidossier blijkt dat ook het centrummanagement betrokken is bij de zaak.
BR>
Voor het evenement Lucien Van Impe 30 jaar Tour op de Grote Markt vorig jaar was het bedrijf Natuursteen Maris als sponsor aangebracht door schepen Gaspard Van Peteghem. Later bleek dat dit bedrijf in oktober 2006 een partij kasseien van de stad ophaalde waarvoor geen factuur werd opgemaakt en de weegbons ontbraken. Op vraag van het schepencollege werd een onderzoek opgestart door de federale politie.

Dat Natuursteen Maris uit Heist-op-den-Berg een evenement in Sint-Niklaas sponsort, deed vragen rijzen. Er werd ook geen sponsorcontract opgemaakt. Wat wel bestaat, is een factuur van het centrummanagement met een detailopgave van een aantal kosten die zijn gemaakt voor het evenement. Op 2 oktober werd die factuur opgestuurd en twee weken later waren de kasseien weg. Natuursteen Maris heeft de sponsorfactuur van 9.976,32 euro dan op 15 november betaald aan het centrummanagement.

Op de vraag waarom schepen Van Peteghem op zoek ging naar een sponsor voor een evenement dat georganiseerd werd door Glamour Events en niet door de stad, is burgemeester Freddy Willockx (sp.a) duidelijk. "De stad zou eerst dit evenement betoelagen voor 25.000 euro, maar later bestond daar geen consensus meer over. Daarom hebben de schepen en ikzelf naar sponsoring gezocht. Het centrummanagement werd ingeschakeld voor de afhandeling van het financiële luik."

Twee weken geleden kwam de raad van bestuur van de vzw Centrummanagement uitzonderlijk bijeen om de situatie te bespreken. De vergadering werd op de hoogte gebracht van mogelijke onduidelijkheden in dit dossier. De raad oordeelde echter dat er niet meteen iets moest gebeuren.

JoVe, KD
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio