Diefstallen Kruidvat gebeurden in opdracht

De zaak met de winkelbediende uit Hamme die voor meer dan 100.000 euro had gestolen in het Kruidvat op de Oude Vest in Dendermonde, kent een verrassend vervolg. Het meisje zou de het geld in opdracht van twee jongemannen uit Aalst hebben gestolen. Het tweetal is aangehouden.

Line Callebaut

BR>

Eind vorige week kwam aan het licht dat de 21-jarige Bibiane D.K. gedurende een viertal maanden geld had ontvreemd uit de kassa van het Kruidvat waar zij werkt. Zij zou meer dan 100.000 euro hebben gestolen. Om de diefstal te maskeren, duidde ze niet-verkochte producten aan als teruggebracht.

Uit het onderzoek is nu gebleken dat ze het geld niet zelf hield, maar bijna onmiddellijk overhandigde aan de 22-jarige Dunyamin C. en de 21-jarige Ibrahim C. Zij kochten er luxeproducten mee, waaronder een auto ter waarde van 38.000 euro en allerhande elektronische snufjes. De jongemannen werden zaterdag aangehouden. Ook Bibiane D.K. blijft aangehouden.

De reden waarom Bibiane D.K. het geld aan het tweetal overhandigde, is nog onduidelijk. Zij beweert tot de diefstalen te zijn aangezet en spreekt van chantage. De kerels zeggen dat Bibiane D.K. op eigen initiatief handelde en hen het geld uit eigen beweging gaf. Dat de twee haar dagelijks buiten aan de winkel stonden op te wachten, is in elk geval bewezen.

LiCa

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio