Limburgs bedrijf leent brandweer Kruibeke ziekenwagen

Print
Kruibeke - De ziekenwagen van de Kruibeekse brandweer raakte woensdag bij een verkeersongeval zwaar beschadigd. De zoektocht naar een reservewagen bleek niet gemakkelijk, maar ondertussen heeft een bedrijf uit Sint-Truiden een vervangziekenwagen ter beschikking gesteld.
BR>
De ambulanciers van de Kruibeekse brandweer botsten woensdagochtend op weg naar een interventie in Rupelmonde met hun ziekenwagen tegen een personenauto. Bij het ongeval vielen vier lichtgewonden, maar de Kruibeekse ziekenwagen is minstens drie weken buiten gebruik.

"Op aandringen van burgemeester Antoine Denert hebben we donderdag een hele dag geprobeerd om een vervangziekenwagen voor onze brandweerdienst te vinden", zegt Kruibeeks rampenambtenaar Roger Weyn. "Zowel bij het ministerie als bij andere brandweerdiensten in onze provincie was geen enkele vervangziekenwagen vrij. Een bedrijf uit Sint-Truiden meldde ons dat vanaf vrijdag een vervangziekenwagen ter beschikking was. Die wagen werd klaargemaakt voor onze brandweerdienst. Daardoor bleef onze brandweerdienst maar twee dagen zonder ziekenwagen. De hulpverlening voor de inwoners van de gemeente wordt nu opnieuw door onze mensen verzekerd. Op de dagen dat er bij ons geen ziekenwagen ter beschikking was, werd de hulpverlening in Kruibeke verzorgd door onze collega's van Temse en Beveren."

GeNoMEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio