Objectieve Kaaischuimers vieren tiende verjaardag

In parochiezaal Rozenhof in de Roeland Lefèvrestraat vierde de bierproeversvereniging de Objectieve Kaaischuimers van Temse zaterdag haar tiende verjaardag. Twintig grote bieren van kleine brouwers werden er voorgesteld.

BR>

Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit weekend met een eigen Kaaischuimersbier naar buiten te komen. Bij het bottelen van het jonge bier liep het echter mis. Daardoor was al het brouwwerk voor niets en moest het bier worden weggekapt. Toch was er met de Velleneir een echt streekbier te proeven. De Koekelaring en Toria van de Hoevebrouwers uit Zottegem, de Aardmonnik van de Struise Brouwers uit De Panne en de Triverius van Brakelse brouwerij de Graal waren maar enkele van de zeldzame bieren die op de kaart stonden.

Voor de jongste bezoekers hadden de Objectieve Kaaischuimers een speelhoek ingericht. Daardoor konden de mama's en papa's rustig genieten van het rijke smakenpalet dat zij voorgeschoteld kregen. "Slechte bieren bestaan niet, ze vallen hoogstens niet in ieders smaak", is de leuze van de Objectieve Kaaischuimers. Voor wie de bierdag miste, is het wachten tot 8 september. Dan zijn de Objectieve Kaaischuimers present op de Sleutelbraderij. Later op het jaar is er nog een proefavond, waar bieren van huisbrouwers kunnen worden gedegusteerd.

GeNo

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio