Oud-burgemeester Ansems blaast 65 kaarsjes uit

Print
Niel - Oud-burgemeester Hugo Ansems blaast vandaag woensdag 65 kaarsjes uit. Voor die gelegenheid organiseert hij zaterdagnamiddag een groot tuinfeest voor familie en vrienden.
BR>
Hugo Ansems sleet zijn jeugd in Antwerpen. In 1968 huwde hij Jeannine Van der Plancken uit Niel, waarna het koppel zich in de Rupelgemeente kwam vestigen. Als politieker kende Ansems in Niel trouwens een turbostart. In 1976 werd hij verkozen tot schepen en amper elf jaar later, in 1987, nam hij de burgemeestersjerp van Jan De Borger over. Ansems was bijzonder populair en bij de verkiezingen in 1988 behaalde hij de volstrekte meerderheid. Hij was de laatste burgemeester die dit huzarenstuk realiseerde.

Ook voor het goede doel toonde Ansems altijd interesse. Tijdens zijn burgemeestersschap fietste hij van Niel naar de citadel van Namen. "Die sponsortocht voor Kom op tegen Kanker bracht een kwart miljoen Belgische frank op", zegt Ansems.

Wegens gezondsheidsperikelen van zijn echtgenote deed Ansems in 1992 afstand van de burgemeesterssjerp. Hij nam meteen definitief afscheid van de politiek. Momenteel houdt hij zich bezig met allerlei historische opzoekingen en het organiseren van tentoonstellingen. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat in Brussel de wereldtentoonstelling werd gehouden. Op dit vlak zal Ansems in 2008 met een tentoonstelling uitpakken.

PVR
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio