Schoten, Brasschaat en Antwerpen versus Media Markt

Print
Brasschaat - De strijd tegen de plannen van Media Markt om een nieuwe vestiging te openen aan de Bredabaan in Schoten, is nog niet voorbij. Schoten, Brasschaat en Antwerpen trekken naar de Raad van State om de elektrogigant alsnog een halt toe te roepen.
Ook UNIZO Antwerpen overweegt een procedure voor de Raad van State, maar bekijkt momenteel nog zijn opties.

De plannen van Media Markt om een nieuwe vestiging te openen aan de drukke Bredabaan in Schoten, werden van meet af aan op heel weinig gejuich onthaald. Het schepencollege van Schoten gaf de gigant begin dit jaar een negatief advies, maar Media Markt ging in beroep.
Uiteindelijk zette het Interministerieel Comité, waarin vertegenwoordigers van de federale ministers van Economie, Middenstand, Werk en Mobiliteit en de Vlaamse minister van Economie zetelen, het licht toch op groen. Tot groot ongenoegen van de betrokken gemeentebesturen.

Zij laten het hier niet bij en stappen nu naar de Raad van State. Voor Brasschaat en Schoten gaat het om een gezamenlijke beslissing, Antwerpen besliste op eigen houtje om naar de Raad van State te stappen.

"Onze redenen daarvoor zijn tweeërlei", zegt de bevoegde schepen Robert Voorhamme. "Enerzijds is er het commerciële luik. De druk op de handelaars op de Bredabaan zal enorm toenemen wanneer Media Markt er een vestiging opent. Anderzijds is er het argument van de mobiliteit. De Bredabaan is nu al erg druk, met een nieuwe vestiging van Media Markt zou onze Park & Ride aan de Carrefour in Merksem minder toegankelijk worden, wat we tot elke prijs willen vermijden", legt Voorhamme uit.

Mogelijk sluit ook UNIZO zich een van de komende dagen aan bij de drie gemeentebesturen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio