Na vrijspraak toch tien jaar cel voor drugshandel

Print
Antwerpen - Het hof van beroep in Antwerpen heeft de Nederlander Mohamed S. uit 's Gravenhage dinsdag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar effectief, omdat hij aan het hoofd stond van een criminele organisatie die op grote schaal heroïne, cocaïne en cannabis verhandelde. Hij moet ook een boete van 500.000 euro betalen.
De veroordeling van Mohamed S. heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Eind 2005 werd hij door de correctionele rechtbank van Antwerpen tot tien jaar cel veroordeeld. De rechter meende dat hij de leider van een criminele organisatie was die in 2003 drugs verkocht aan Franse drugstoeristen. De politie had bij huiszoekingen negentien kilo heroïne en twee kilo cocaïne aangetroffen.

Mohamed S. ging in beroep tegen het vonnis en met succes, want het hof van beroep sprak hem begin 2006 vrij. Het drugsdossier bleek immers uit een groot en een klein dossier te bestaan en hij was alleen maar naar de rechtbank verwezen voor het kleine. En net in dat dossier waren er onvoldoende bewijzen tegen hem, waardoor hij vrijgesproken werd.

De raadkamer verwees Mohamed S. enkele maanden later opnieuw naar de rechtbank, ditmaal voor het grote dossier. De strafrechter sprak hem echter opnieuw vrij, omdat hij dacht dat het om dezelfde zaak ging waarvoor het hof Mohamed S. begin 2006 had vrijgesproken.

Het openbaar ministerie ging in beroep en het hof veroordeelde Mohamed S. dinsdag tot tien jaar cel in het grote dossier.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio