Antwerpen Golft in stadsparken op 16 juni

Antwerpen Golft in stadsparken op 16 juni

Antwerpen Golft in stadsparken op 16 juni

Print
Antwerpen - Ervaren en niet zo ervaren golfers kunnen op zaterdag 16 juni in Antwerpen terecht voor een partijtje golf in een niet zo alledaags decor: de stadsparken van de Scheldestad.
Het evenement, dat de naam Antwerpen Golft meekreeg, wil spelers de kans geven om te golfen in een groen kader in het midden van de stad.
Volgens de organisatoren is het de eerste keer dat in België professionele golfbanen worden aangelegd in stadsparken.

Het uitgangspunt van Antwerpen Golft is tweevoudig, legt persverantwoordelijke Kristof Sehmke uit. "De golfsport op een originele manier toegankelijk maken en de Antwerpse parken onder de aandacht brengen."

De speciaal voor de gelegenheid aangelegde golfbanen strekken zich uit over het merendeel van de Antwerpse parken. Deelnemers vertrekken vanuit het Middelheimpark en begeven zich al wandelend en golfend tot in het stadscentrum. Er worden telkens een of twee holes gespeeld in het Nachtegalenpark, park Den Brandt, Domein Hertoghe, het Albertpark en het Stadspark. De holes variëren in lengte tussen de 100 en 250 meter. Er worden ook putting-holes aangelegd op plaatsen die minder voor de hand liggen, zoals de Botanische tuinen en de groenvoorzieing voor de Antwerpse Waterwerken.

De holes van Antwerpen Golft worden weken op voorhand op professionele wijze aangelegd door specialisten van golfclubs Cleydael en Drie Eycken. Op de sportvelden van het Middelheim park wordt een zogeheten 'driving range' aangelegd waar beginners initiaties krijgen van professionele golfspelers.
Gevorderden kunnen er zich opwarmen voor ze aan het parcours beginnen.

Inschrijven kan vanaf 1 mei op de website www.antwerpengolft.be.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio