Prins Laurent haalt woede fotografen op de hals bij bezoek dierendispensarium

Print

Prins Laurent haalt woede fotografen op de hals bij bezoek dierendispensarium

Hoboken - Zes jaar nadat prins Laurent in Hoboken de eerste steen legde voor het dierendispensarium 'Nello en Patrache' heeft hij dinsdag opnieuw een bezoek gebracht aan de dierenkliniek in Hoboken.
Het dispensarium richt zich tot baasjes die te weinig inkomen hebben om een dierenarts te betalen. In de kliniek kunnen ze onder meer terecht voor preventieve verzorging en voor operaties van hun trouwe metgezel. Laurent nam dinsdag uitgebreid de tijd om te praten met de dierenartsen, de vrijwilligers en de bezoekers van de kliniek.

Vijf persfotografen die dinsdag waren uitgenodigd om het bezoek van prins Laurent aan het dierendispensarium in Hoboken bij te wonen, hebben tijdens het bezoek hun camera's neergelegd uit protest omdat ze geen beelden mochten schieten van de prins in actie. Een cameraploeg van Royalty volgde nadien het voorbeeld van de fotografen.

Prins Laurent arriveerde dinsdag een half uur te laat op zijn afspraak in Hoboken. Hij liet zich even door het dispensarium begeleiden, maar maakte al snel duidelijk dat hij geen pottenkijkers wenste bij zijn gesprekken met het personeel en de bezoekers van de dierenkliniek. Veel meer dan wachten tot de prins het dispensarium verliet, zat er voor de pers niet op.

"Wij waren op voorhand uitgenodigd voor dit bezoek. Ter plaatse bleek het om een werkbezoek te gaan waarop we niet welkom waren", vertelt een van de aanwezige fotografen. "Dat hij geen foto's wil, daar hebben we op zich geen problemen mee, maar dan moet hij ons ook niet uitnodigen. Een foto van de prins die het dispensarium binnen- en buitenstapt is journalistiek niet interessant, maar foto's van de prins met de honden in de kliniek werden niet toegelaten", vervolgt de fotograaf.

Na afloop van het bezoek van de prins aan het dispensarium keerden de fotografen zonder bruikbare beelden huiswaarts.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio