Schelle Sport moet wachten op vergunning

Print
Schelle - Voetbalclub Schelle Sport ziet een opportuniteit in het raam van de infrastructuurwerkzaamheden door de neus geboord. Een hoop grond om een van de nieuwe terreinen aan te leggen, mag niet worden aangevoerd.
BR>
Burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA) liet vrijdag de activiteiten met onmiddellijke ingang stopzetten. "Milieutechnnisch is met de grond alles in orde. Maar voor de tijdelijk opslag, is blijkbaar ook een vergunning nodig. Er moet nu een procedure worden doorlopen die toch enkele maanden in beslag kan nemen", zegt hij.

Schelle Sport kon de grond op de kop tikken om het terrein dat achter het huidige A-veld wordt aangelegd op te hogen. Dat perceel ligt nu haast gelijk met de Maaiebeek en daarom is het risico op wateroverlast te groot.

"Spijtig dat deze opportuniteit nu in het water valt", reageert voorzitter Bies Henderickx. "Het is me niet duidelijk of er een klacht was of niet. Daar zullen we een van de dagen meer over vernemen van de procureur. Omdat er vrachtwagens af- en aanreden, is er blijkbaar gereageerd. Nu, een grote ramp is het niet meteen. Belangrijker is dat de bouw van de nieuwe infrastructuur kan starten. Daarvoor zouden binnen dit en een maand de procedures moeten rond zijn. We hebben nog altijd terreinen. Het is alleen een gemiste kans."

BaR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio