Zoon vermoorde ex-schepen brengt positief woord bij plaatsing vlindertegel

Print
Turnhout - Turnhout plaatste maandagavond de eerste van zes vlindertegels 'tegen zinloos geweld' in het voetpad op de plaats oud-schepen Toon De Preeuw in november 2004 werd ontvoerd. Hij werd later door zijn kidnappers om het leven gebracht. "Ik voel vaak woede, maar daarmee los je niets op", zei zijn zoon Dominic.
BR>
Aan de garageboxen tussen de Begijnenstraat 34 en 36 liep Toon De Preeuw die fatale nacht in november 2004 zijn moordenaars tegen het lijf. Zijn weduwe Ninette Nuyens legde er maandagavond een witte bloem neer bij de vlindertegel die de stad Turnhout in het voetpad op die plaats liet aanbrengen. Heel wat vrienden van Toon woonden de bedrukte plechtigheid bij.

"Die tegel kan misschien een goede manier zijn om mensen stil te laten staan bij het gegeven van zinloos geweld", zei zoon Dominic De Preeuw. "Misschien kan het dergelijke dingen in de toekomst voorkomen."

Tolerantie

In zijn toespraak hield hij een opvallend pleidooi voor tolerantie voor de medemens, en concreet voor de moordenaars van zijn vader. Het waren volgens hem mannen die in de maatschappij uit de boot waren gevallen. "Moet je hen daarom laten vallen? Ik weet het niet. Ik voel zeker ook haat en woede. Maar met woede ben je niks, daar los je niks mee op. Dan kan je het beter proberen om te buigen naar iets positiefs."

Hans OTTEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio