Muisklik volstaat voor uitje

Print
Geel - De website BBguide van Carl Beniest brengt uitbaters van een bed and breakfast in de Benelux op een unieke manier in contact met potentiële klanten. Het nieuwe concept bespaart toeristen een eindeloze zoektocht op het internet naar een geschikte slaapplaats.
BR>
Carl Beniest werkt als laborant op de medische beeldvorming van het ziekenhuis van Geel. Zijn vrije tijd spendeert hij aan zijn passie als ontwerper van websites. Carl werkte samen met zijn vrouw Pascale Peeters een jaar aan het ontwerp van BBguide.

"De idee ontstond toen we enkele jaren geleden door Canada reisden. We boekten niets, maar zochten in de bibliotheken op het internet naar geschikte plaatsen om bij mensen de nacht door te brengen. Dat lukte wonderwel altijd. Slapen in een bed & breakfast groeit aan populariteit. Haast iedere eigenaar heeft een eigen website, maar voor een internetgebruiker is het moeilijk om de geschikte informatie te zoeken."

De overzichtelijke portaalsite biedt vooral voor eigenaars van een bed & breakfast grote mogelijkheden. "De eigenaar kan de pagina van zijn slaapgelegenheid makkelijk zelf beheren en actueel houden. Wij werken met betaalbare abonnementen. De uitbaters hebben daardoor geen last van commissies, onderhouds- en beheerskosten", zegt de webdesigner.

Gastenboek

"In ruil krijgt een eigenaar een volledige pagina waar hij een schat aan informatie in meerdere talen kwijt kan. De site beschikt over een veilig reserveersysteem en klanten kunnen ook een boodschap in een gastenboek achterlaten."

Het is voor uitbaters ook mogelijk om hun slaapplaats gratis op de site te plaatsen. Ze beschikken dan niet over een gedetailleerde pagina met eigen foto's.

"Het streefdoel is om de belangrijkste portaalsite in de Benelux te worden zonder dat uitbaters en klanten hun onafhankelijkheid en persoonlijke benadering verliezen", besluit Carl.

Willy VAN DEN BERGH, Bart TIMPERMAN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio