Ongevallenreeks versperde E313

Print
Laakdal - De autosnelweg E313 kende gisteren weer een rampzalige ochtend. Bij de zwaarste aanrijding in een reeks van drie in de richting van Antwerpen viel een zwaargewonde. Dat ongeval gebeurde aan de afrit Herentals-Industrie.
BR>
Een ongeval in Massenhoven (Zandhoven) om 10.10u veroorzaakte een file waarin verschillende ongevallen gebeurden. Om 12.30u stond de file nog steeds tot in Herentals-Industrie. Daar merkte een vrachtwagenbestuurder de file te laat op en katapulteerde een BMW in de staart van de rij. De bestuurster van de wagen moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Ze is zwaargewond naar het ziekenhuis van Herentals overgebracht.

Vrachtwagenbestuurder Rudy Van Dijck uit Veerle-Laakdal zag het ongeval in zijn achteruitkijkspiegel gebeuren. "Ik was net gestopt voor de file en had mijn vier richtingaanwijzers opgezet. Achter mij kwamen een Audi en een BMW aangereden. De BMW had net een Duitse vrachtwagen ingehaald en moest in de remmen voor de file. De vrachtwagenchauffeur had dat duidelijk te laat gezien."

Shock

"Hij reed de twee auto's aan. De BMW kreeg de zwaartse klap en werd tegen mijn opligger geslingerd. De andere wagen werd lichtjes geschampt en kon de pechstrook nog opdraaien." De vrachtwagen reed vervolgens in op de truck van Rudy.

Rudy, die een klap in de nek kreeg, verwittigde meteen de hulpdiensten. "De inzittende van de Audi, een grootouder en twee kinderen, waren gelukkig niet gewond. Al was één kind wel in shock. Mijn Duitse collega bleek slechts lichtgewond. Voor de bestuurster van de BMW liep het minder goed af."

De chauffeur uit Veerle-Laakdal, die voor de Zwitserse firma Bertschi rijdt, is vertrouwd met de files op de E313. Hij is zich bewust van het gevaar van kop-staartaanrijdingen. "Niet elke collega respecteert de minimum afstand tussen de voertuigen. Maar vaak zie je toch ook gevaarlijke manoeuvres van personenwagens. Bij mijn firma is veiligheid in elk geval prioritair. Zo worden we 's morgens soms onderworpen aan een ademtest. Wie positief is, wordt ontslagen."

Bart LAMERS
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio