Profrenners verkennen parcours dernyfestival in Heist-centrum

Print
Heist-op-den-Berg - Op 3 augustus vindt in Heist het dernyfestival plaats. De organisatoren verplaatsen het van deelgemeente Schriek naar het centrum van Heist. Maar ze twijfelen of het parcours geschikt is voor een wielerwedstrijd. Drie profrenners stelden hen gerust.
BR>
In de stralende lentezon kwamen wielerprofs Erwin Vervecken, Jan Verstraeten en Mario Ickx het parcours van het Dernyfestival keuren. Dat festival vindt op 3 augustus voor het eerst plaats in Heist-centrum.

"Het gemeentebestuur is niet honderd procent zeker dat het parcours wel veilig is. Vooral de Bergstraat met de versmallingen vindt het erg twijfelachtig. Tijdens de Ronde van België hebben de renners eens geprotesteerd omdat het parcours er slecht bijlag, maar daar moet niemand schrik van hebben. Zo erg is het niet gesteld met Heist-centrum", zegt organisator Jozef Mertens.

Gerustgesteld

Veldrijder Erwin Vervecken houdt in de Bergstraat halt bij enkele stroken waar de weg wat kleine verzakkingen vertoont. "Als we er tegen hoge snelheid over rijden, is dit geen probleem. We komen elke week veel ergere dingen tegen. Het parcours is ideaal voor een dernycriterium", vindt Vervecken. "En de wegversmallingen zijn helemaal niet erg", vult Heistenaar Jan Verstraeten aan. "Als ze goed worden aangegeven met hekken, kan er niets gebeuren."

Schepen Patrick Feyaerts (Open Vld) volgde samen met partijgenoot en sportschepen Nand Blauwens namens het gemeentebestuur de keuring op de voet. "De renners zijn opvallend positief. Niemand van het schepencollege is wielrenner en dus konden we het gevaar niet goed inschatten. Nu de renners zelf zeggen dat het in orde is, kunnen we gerust zijn", aldus Feyaerts.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio