Oud-Turnhout zet kippen in tegen afval

Print
Oud-Turnhout - Oud-Turnhout lanceert net als twee jaar geleden een kippenproject in de strijd tegen de groeiende gft-afvalberg. 260 gezinnen tekenden in 2005 in op het gemeentelijk initiatief. Ook dit jaar kunnen ze weer drie kippen per huishouden van de gemeente krijgen.
BR>
Ook in 2005 was Oud-Turnhout niet de eerste gemeente die kippen aan de bevolking aanbood om de berg huis-, tuin- en keukenafval te verminderen. Het verschil was wel dat de gemeente de dieren niet gratis wegschonk, maar er 2 euro per stuk voor vroeg. De kippen kwamen immers niet uit een legbatterij, maar van een pluimveehandelaar.

Oud-Turnhout wil de bevolking ook dit jaar aan goedkope afvalverwerkers helpen. De dieren zijn legklaar, ingeënt en geleewiekt. Voorwaarde om een kip te krijgen, is wel dat de kopers de dieren niet slachten of doorgeven. Ze moeten het pluimvee bovendien ook een hok en voeding verschaffen.

Wie één tot drie kippen aan 2 euro per dier wil kopen, moet zich voor 1 juni inschrijven bij de gemeente. De ophaling van de dieren vindt plaats op 16 juni.

HO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio