Discussie herbestemming Kievermont laait weer op

Print
Geel - Groen! Kempen ijvert voor een recreatieve herbestemming voor voormalig militair domein Kievermont in Geel. De partij vraagt ook een sanering van bodemverontreiniging op het in 2002 door het leger verlaten domein.
BR>
De discussie over de herbestemming van voormalig militair domein Kievermont (zestig hectare) groeit samen met de aanloop naar de verkiezingen. Zowel het Geels gemeentebestuur als Groen! vragen aan Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld) om het doorhakken van de knoop niet verder uit te stellen. De ideeën rond wat er in Kievermont moet komen delen beide partijen niet.

"Geel wil een combinatie van bedrijven, landbouw, recreatie en natuur op Kievermont. Dit gaat gepaard met het doortrekken van de Geelse ring naar de Retieseweg", zegt Ethel Brits van Groen! Geel. "Dit is twee keer open ruimte opofferen voor een slecht gelegen bedrijventerrein."

"Geel heeft een tekort aan ruimte voor sport en verenigingen. Het domein heeft meer mogelijkheden voor recreatie, sport, natuur en verenigingen", vult parlementslid Rudi Daems aan. Groen! wijst ook op verontreiniging van het terrein. "Er is de klassieke verontreiniging door stookolietanks, maar er is ook sprake van ernstige verontreiniging aan smeerputten en een oud stort."

WVdB
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio