Atheneum breidt uit

Print
Geel - Het leerlingenaantal van het secundair gemeenschapsonderwijs in Geel is in vijf jaar tijd met bijna 50 procent gestegen. Om al die leerlingen meer keuze te bieden, start het atheneum volgend schooljaar als eerste in Geel met een afdeling schoonheidsverzorging.
BR>
De afdeling bio-esthetiek of schoonheidsverzorging start volgend schooljaar voor leerlingen van het derde jaar. De nieuwe afdeling ontvangt vanaf september maximaal veertien leerlingen. "De interesse voor de zachte sector groeit vooral in het technisch secundair onderwijs. De leerlingen zijn er vooral geïnteresseerd in praktische vakken. De uitbreiding van het lessenaanbod dient niet om extra leerlingen aan te werven, maar net om meer verscheidenheid te brengen door de grote toeloop aan leerlingen", duidt Willy Dieltjens, directeur van het atheneum.

Leercentrum

Het Geels atheneum en de middenschool zijn erg populair. Het leerlingenaantal steeg er de voorbije vijf jaren van 425 naar 600. "Ons aandeel in het Geels secundair onderwijs ging van acht naar twaalf procent. Dit is het resultaat van een stevige richting die we jaren geleden insloegen. We willen elke leerling zo ver mogelijk begeleiden met constante vernieuwingen zoals een open leercentrum, een eigen informatie- en communicatietechnologieafdeling en sterk gespecialiseerd personeel. We betrekken bovendien ouders nauw bij ons onderwijs", vult Ludo Van de Poel, directeur van de middenschool aan.

De huidige gebouwen van de school in de Technische Schoolstraat kunnen achthonderd leerlingen aan, maar de directie plant de bouw van nieuwe lokalen.

Willy VAN DEN BERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio