Gestel ontvangt massa punkers

Print
Meerhout - De organisatoren van Groezrock verwachten vrijdag en zaterdag in totaal een kleine 30.000 punkrockliefhebbers op festivalweide Vlessenhoeve in Meerhout-Gestel. De organisatoren willen het rockpubliek uit het centrum van de Meerhoutse parochie houden.
BR>
De populariteit van Groezrock kent voorlopig geen grenzen. De vijftiende verjaardag lokte vorig jaar voor het eerst ruim 20.000 muziekliefhebbers in twee dagen tijd naar de Vlessenhoeve. "Dit is uitzonderlijk door een volwaardige verjaardagsaffiche over twee dagen. Dat lukt volgend jaar niet", verklaarden de organisatoren van vzw Groezrock toen. Twaalf maanden later staan ze opnieuw verbaasd om het eigen succes.

Democratisch

"We verkochten al 24.000 tickets in voorverkoop. Er komen vrijdag en zaterdag zeker 25.000 à 30.000 muziekliefhebbers", schat Stijn Tordoor. "We pasten ons doorheen de jaren aan. De festivalweide, de camping en de parkings groeiden mee met het aantal toeschouwers. De grootste verandering is dat we het publiek weghouden uit het dorpscentrum."

Stijn heeft een verklaring voor het succes van Groezrock. "Dit muziekgenre is enorm populair, maar de liefhebbers krijgen her en der slechts eenzame concerten voorgeschoteld. Wij verzamelen de brede top in twee dagen. Groezrock hanteert in vergelijking met het buitenland democratische toegangsprijzen. Daarom lokt het festival ook zoveel Duitsers en Nederlanders."

Willy VAN DEN BERGH

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio