Vernieuwing oude pastorij dichterbij

Print
Grobbendonk - De oude pastorij in de Boudewijnstraat in Grobbendonk krijgt een grondige opknapbeurt. De gemeente heeft een restauratiedossier voor het beschermde gebouw goedgekeurd.
BR>
De plannen voor de verbouwing van de pastorij uit de achttiende eeuw in het centrum van Grobbendonk vallen in een definitieve plooi. De gemeenteraad van Grobbendonk keurde een ontwerp voor de verbouwing van het pand goed. De totale kosten worden geraamd op 1,29 miljoen euro, waarvan de Vlaamse overheid 678.626 euro subsidieert.

Het architectenbureau Driesen-Meersman-Thomas uit Antwerpen heeft het project uitgetekend.

Nu is een deel van de gemeentelijke diensten in het gebouw gehuisvest. Voor de verhuizing naar de nieuwe bibliotheek had ook het Archeologisch Museum een onderdak in de oude pastorij.

"We geven na de restauratie een deel van de pastorij terug aan de vzw Parochiale Werken. Als hier geen pastoor meer is, neemt de parochie veel taken over", weet burgemeester Herman Wouters (Open Vld). "De gemeentelijke diensten die nu in het pand zitten, verhuizen definitief naar het nieuwe gemeentehuis."

De gemeente gaat nog na welke invulling de rest van de oude pastorij kan krijgen. Eventueel is er plaats voor tentoonstellingen.

BVDL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio