Mechelen verwelkomt Weens toptrio

Print
Mechelen - De Mechelse Oostenrijkvereniging Servus haalt op 29 april de Weense broers van het Eggner Trio opnieuw naar de Dijlestad. "Hier begon uitgerekend tien jaar geleden hun internationale carrière", zegt voorzitter Alfons Deleus.
BR>
Het Eggner Trio deed tien jaar geleden op uitnodiging van Servus de Dijlestad aan. Muziekliefhebber Alfons Deleus voorspelde de jongens toen een rijk gevulde carrière. En wat bleek? Na een hele reeks concerten, wonnen ze vier jaar geleden het internationaal muziekconcours van Melbourne in Australië. Toen ze ook de befaamde Musica Viva-prijs wonnen, kregen ze de wereldpers achter hen aan. Het Wiener Konzerthaus riep het Eggner Trio tevens als 'Rising Stars' (opkomende sterren) van het seizoen 2005-2006 uit. Hierdoor veroverden ze een plaatsje op zowat alle Europese concertpodia en deden ze de wereldberoemde Carnegie Hall in New York aan.

De drie broers wagen zich op 29 april vanaf 15u onder meer aan pianotrio's van Haydn, Beethoven en Mendelssohn. Wie een concertplaatsje in het CultuurCentrum aan de Minderbroedersgang wil bemachtigen, betaalt 12,40 euro.

SoMe

Info: 015-33.11.03, 015-33.06.57, haydngenootschap.servus@telenet.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio